matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Kasia:
1
1
1
Witam, mam krótkie pytanko jak z
zrobić
√
−
√
2
√
4+2
√
2
2
4
proszę o odpowiedź
29 mar 18:54
pigor:
...,
np. tak ;
1
√
4−2
√
2
√
4−2
√
2
=
=
=
√
4+2
√
2
√
16−4*2
√
8
4
2
1
1
=
√
−
√
2
=
√
−
√
2
. ...
8
8
2
4
29 mar 22:20
Kasia:
Dziękuje ślicznie
30 mar 00:36
pigor:
...=
√
0.5−0,25
√
2
o
i i ładniej dało się nawet zapisać. ...
30 mar 12:18