matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierówność kwadratowa
maryska:
Proszę o pomoc w wyznaczeniu a,b i c (3x −1 )(x+2) ≥ (x−3)(2x−1)
29 mar 18:38
agulka:
3x
2
+6x−x−2≥2x
2
−x−6x+3 3x
2
+5x−2≥2x
2
−7x+3 3x
2
−2x
2
+5x+7x−2−3≥0 x
2
+12x−5≥0 a=1 b=12 c=−5
29 mar 18:45