matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fizyka
ania1:
Proszę o pomoc. Jeśli fala, dana równaniem y(x,t)=(6mm)sin(kx+600rad/s+fi), porusza się wzdłuż struny, ile czasu zajmuje dowolnemu punktowi struny przemieszczenie się pomiędzy położeniami y=+2mm i y=−2mm?
29 mar 18:04