ile wody trzeba dodac do 10kg 4% roztworu aby otrzymac roztwor 3%
darek: ile wody trzeba dodac do 10kg 4% roztworu aby otrzymac roztwor 3%
29 mar 17:58
ania1: Z metody krzyżowej wychodzi ze roztwór i wodę należy zmieszać w stosunku 1:3 czyli trzeba dodac
30 kg wody
29 mar 18:16
Janek191:
4 % = 0,04
100*0,4 = 3*( 10 + x)
40 = 30 + 3 x
3 x = 10
====================
| | 1 | |
Trzeba dodać 3 |
| kg wody , aby otrzymać roztwór 3 %. |
| | 3 | |
29 mar 18:26
Janek191:
4 % = 0,04
100*0,4 = 3*( 10 + x)
40 = 30 + 3 x
3 x = 10
====================
| | 1 | |
Trzeba dodać 3 |
| kg wody , aby otrzymać roztwór 3 %. |
| | 3 | |
29 mar 18:27