Równania i nierówności kwadratowe - zadania tekstowe
lawende: Trzej robotnicy wykonali pewną pracę w x dni. Pierwszy z nich pracując samodzielnie wykonałby
tę pracę w czasie o 6 dni dłuższym, drugi w czasie o 18 dni dłuższym a trzeci w czasie cztery
razy dłuższym. Obliczyć x.
29 mar 16:45
daras: wyobraź sobie, że x to droga , a prędkości robotników to V−!, V−@ i V−# dalej chyba prosto....?
29 mar 17:48
daras: | | s | | s | |
V1 = U{}{{x+6}, V2 = |
| , V3 = |
| oblicz z tego X |
| | x+18 | | 4x | |
30 mar 14:20
daras: | | s | |
no i oczywiście v1 +v2 +v3 = |
| |
| | x | |
30 mar 14:21
daras: Polecam pzoycję: Pijanowski − Rozkosze łamania głowy
30 mar 14:22