matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kąt
yo:
Kąt alfa jest ostry oraz 1/sin
2
alfa + 1/cos
2
alfa = 9. Oblicz wartość wyrażenia sin alfa * cos alfa.
29 mar 15:55
J:
Sprowadz do wspólnego mianownika
29 mar 15:57
J:
1
Dostaniesz : sin
2
α*cos
2
α =
⇔ sinα*cosα = ?
9
29 mar 15:59
Boni:
? Jak to zrobić
25 lut 17:12