plani
kasia : Krótsza przekątna równoległoboku jest prostopadła do dwóch przeciwległych jego boków. długość
tej przekątnej jest o 3cm większa od długości krótszego boku i o 3cm mniejsza od długości
dłuższego boku. Oblicz długość dłuższej przekątnej tego równoległoboku.
28 mar 21:43
Eta:

a=e+3, b=e−3 ,e>3
(e−3)
2+e
2=(e+3)
2 ⇒ e=.....
f
2+e
2=2a
2+2b
2 ⇒ f=........
28 mar 22:14
kasia : f2+e2=2a2+2b2 ⇒ f=........ skd się to wzięło?
29 mar 16:26
5-latek: Moze na poczatek
czy wyliczylas ile wynosi dlugosc przekatnej e ?
A jak Ty bys po swojemu wyliczyla dlugosc przekatnej f majac juz dana przekatna e ?
29 mar 16:37