matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pytanie
Pegaz:
IBCI =IACI=13 IABI=10 ICDI=12
1
1
ah
1
=
bh
2
2
2
120
h
2
=
13
jak obiczyc w inny sposób h
2
?
28 mar 19:29
Pegaz:
?
28 mar 19:51
agulka:
⎧
10
2
=x
2
+h
2
2
⎩
13
2
=(13−x)
2
+h
2
2
⎧
100=x
2
+h
2
2
⎩
169=(13−x)
2
+h
2
2
/*(−1)
⎧
100=x
2
+h
2
2
⎩
−169=−(13−x)
2
−h
2
2
Po dodaniu stronami mam: −69=−169+26x−x
2
+x
2
100=26x
100
x=
26
100
100=(
)
2
+h
2
2
26
10000
100−
=h
2
2
676
57600
=h
2
2
676
240
120
h
2
=
=
26
13
28 mar 19:51
Pegaz:
Wielkie dzięki
28 mar 19:53