Help
Bzium: Liczby 2 i −3 są pierwiastkami wielomianu W(x)=x
3+ax
2+b
a)wyznacz parametry a i b oraz trzeci pierwiastek tego wielomianu
b) Rozwiąż nierówność Log0,5 z 7 * w(x) > 0
Proszę o pomoc i szczegółowe omówienie
28 mar 19:19
agulka:
a). Rozwiąż ukł. równań:
| ⎧ | 23+22a+b=0 | |
| ⎩ | (−3)3+(−3)2a+b=0 |
|
28 mar 19:24
Bzium: Tyle to ja wiem ...
28 mar 19:29
Aga1.: 4a+b=−8
9a+b=27
Pierwsze równanie pomnóż przez −1 i dodaj stronami
28 mar 19:37
Bzium: chodzi mi bardziej o punkt b
28 mar 19:39
Bzium: Wychodzi mi Log0,5 z(7) razy x
3+7x
2−36 > 0 co dalej
28 mar 20:03