matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczenia
tre:
jak obliczyć takie równanie
6
1
x
1
*
=
3
7
6 + x
2
28 mar 17:04
Janek191:
6
1
x
1
= 6
= x
6 + x
2
( 6 + x) !
( x + 5)*( x + 6)
=
=
2 *( x + 4) !
2
28 mar 17:07
Janek191:
x = 2 lub x = 15 ==============
28 mar 17:41