matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wskazac m preferowane koszyki
as:
X=R
+
2
x≥y ⇔c
1
x
1
+c
2
x
2
≥ y
1
c
1
+ y
2
c
2
; c
1
,c
2
> 0 c−ustalone M= {(x
1
,x
2
)∊R
+
2
; x
1
,x
2
≥o, x
1
+x
2
=c, c−ustalone
28 mar 14:27