matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
_=
kwiatuszek:
Kat α jest katem ostrym i cos α = ułamek z dwóch piątych . oblicz tg α
27 mar 21:40
muflon:
tgα=sinα/cosα sin
2
α+cos
α
=1 sinα∊(0,1)⇔α∊(0,π/2)
27 mar 21:42
muflon:
teraz dasz radę
27 mar 21:42
Eta:
tgα=...
27 mar 21:46