k
melka: wzor na h w trojkacie rownoramiennym? i pozniej pole z tego...
oraz
Wyznacz rownanie prostej zawieracjacej srodkowa CD trojkata ABC, ktorego wierzchlkami sa pkt:
A=(−2,−1) B=(6,1)C=(7,10)
31 paź 21:06
melka: ?
31 paź 21:16
Sophie: o ile wiem wzoru na h w trórkącie równoramiennym nie ma^^
a jezeli chodzi o dalszą czesc rozwiązanie ci podałam w poprzednim poście
31 paź 21:19
melka: aha... nie ma

to zmienia postac rzeczy

to jak w takim razie obliczyc pole, gdzie ab=24, a ac i bc= 13

gdzie podalas?
31 paź 21:21
Sophie: podałam ci link
31 paź 21:21