Oblicz (potęgi)
Ygritte: Oblicz (potęgi)
(221 * 320)3
_______________
661
27 mar 21:31
muflon: =663*360/661
27 mar 21:35
muflon: ** 263 winno być
27 mar 21:35
muflon: =660*23/661
27 mar 21:36
muflon: =8/6
27 mar 21:36
Mila:
| (220*2*320)3 | | (620*2)3 | |
| = |
| = |
| 661 | | 661 | |
27 mar 21:40
Ania: −2:(7−11)=
15 paź 20:54
Ania: (−2)3 +45:(−3 do potęgi 2)=
15 paź 20:55
Janek191: \
− 2 : ( 7 − 11 ) = − 2 : ( − 4) = 0,5
(−2)3 + 45 : (−3)2 = − 8 + 45 :9 = − 8 + 5 = − 3
15 paź 21:25
kj: (3−2)do potegi −1
7 sty 18:01
ouchang: Wybaczcie, że pytanie niezwiązane z tematem.
Mam ważne pytanie do kj, mógłbyś mi podać z jakiejś książki masz zadanie:
"Trzykrotna obniżka ceny
kj: Po trzykrotnej obniżce ceny towaru za każdym razem o p% końcowa cena stanowiła 64/125 ceny
początkowej. Oblicz p. Zakoduj wynik, zapisując kolejne trzy cyfry po przecinku rozwinięcia
dziesiętnego liczby(11)/p+1"

Jest to dla mnie bardzo ważne
Z góry dziękuję
8 sty 21:44