matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
=
kotek:
wyznacz dziedzie funkcji danej wzorem a) f(x) = (x− 5) ( 2−x) b) f(x) = w pierwiastku x−7 c) f(x) = w ułamku x+3 przez x + w ułamku 2x−3 przez x+7
27 mar 20:23
bezendu:
a) D=R b) x−7≥0 c) przepisz normalnie
27 mar 20:25