matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy :D
Domin:
Wykaz, ze: a)
√
4−2
√
3
+
√
12−6
√
3
=2 b)
√
6−2
√
3
−
√
9−4
√
5
=1
27 mar 20:16
PW:
a) 4−2
√
3
= (1−
√
3
)
2
, a więc
√
4−2
√
3
=
√
(1−
√
3
)
2
= |1−
√
3
| =
√
3
− 1 i tak ze wszystkimi.
27 mar 20:20