matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania
mat:
x2−3x−10≤0 Δ=49 Δ−−√=7 x1=5 ? x2=−2 ? taki wyjdzie wnik w x1 i x2 ?
27 mar 19:21
Piotr:
a podstaw i sprawdz czy sie wyzeruje
ale to nie koniec, do rozwiazania masz nierownosc.
27 mar 19:23