praca kontrolna
Jakub: 1. Wykaz, że jeżeli liczby x,y,z tworza w tej kolejności ciąg arytmetyczny to liczby πx, πy,
π z tworzą w tej kolejności ciąg geometryczny.
2.Kąt alfa jest ostry i sin α * cos α = 1/3 , oblicz sin α + cos α
3. 3. rozwiąz równanie: (x−1)*(x+1)=x2
z gory dziekuje.
27 mar 17:59
agulka:
| | 1 | | 2 | | 5 | |
2. (sinα+cosα)2=sin2α+cos2α+2sinαcosα=1+2* |
| =1+ |
| = |
| |
| | 3 | | 3 | | 3 | |
27 mar 18:18
Jakub: dzieki wielkie, a umiałabys to 1 zrobic?
27 mar 19:00
Mila:
x,y,z wyrazy c. a⇔
π
x,π
y, π
z aby to były kolejne wyrazy c. g. ma zachodzić warunek:
(π
y)
2=π
x*π
z
L=(π
x+z2)
2=π
x+z
P=π
x*π
z=π
x+z
L=P
π
x,π
y, π
z tworzą c.g
27 mar 19:13
Jakub: Dzieki Mila
27 mar 19:24
Mila:
27 mar 20:52