proszę o pomoc nie wiem jak to zrobić !
MALA: W(x)= 3x2 − 2 , P(x)= x 3 + 2x − 1
W(x) * P(x)
27 mar 17:12
J: (3x − 2)(x3 + 2x − 1) i wymnożyc
27 mar 17:15
MALA: a pomożesz ?
27 mar 17:19
J: W czym ?
27 mar 17:21
MALA: wyliczyć to co napisałeś proszę ! ?
27 mar 17:22
J: Mnożysz każde wyrażenie pierwszego nawiasu przez kazde wyrazenie drugiego i porzadkujesz wyrazy
podobne
27 mar 17:24
MALA: nie umiem
27 mar 17:28
J: = 3x*x3 +3x*2x + 3x*(−1) −2**x3 −2*2x −2(−1) = ... licz dalej
27 mar 17:31
xyzcop: 3x4+6x2−3x−2x3−4x+2
3x4−2x3+6x2−7x+2
27 mar 17:32
Michał: a czemu wy nie patrzycie uważnie na tresc od kiedy 3x2 * x3 = 3x4 ?
27 mar 17:39
analiza: (3x2−2)(x3+2x−1)=3x5+6x3−3x2−2x3−4x+2=3x5+4x3−3x2−4x+2
27 mar 17:52
Olgaaa: (3x2−2)(x3+2x−1)=3x5+6x3−3x2−2x3−4x+2=3x5+4x3−3x2−4x+2
27 mar 17:52
J: Moja wina

... 3x*x
3 , zamiast 3x
2*x
3
27 mar 17:54