matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz wartość wrażenia
Ann:
Oblicz wartość wyrażenia 3log
9
3log−
1
2
log
9
81
27 mar 16:14
J:
Zapisz to porządnie.
27 mar 16:21
.:
3log
9
3−
1
2
log
9
81
27 mar 16:28
J:
1
log
9
3 =
log
3
3
2
1
log
9
81 = log
9
3
4
= 4log
9
3 = 4*
log
3
3
2
27 mar 16:44
Ann :
dzięki
27 mar 16:46