matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja kwadratowa
kuba:
Jak jest wzór ogólny funkcji kwadratowe y =−x (do kwadratu −x) + 4x −6 to a =
!
? b= 4 a c= −6
27 mar 15:30
J:
a = − 1
27 mar 15:35
kuba:
Ale nie wyjdzie dobra funkcja
27 mar 15:53
J:
A co to znaczy "dobra funkcja" ?
27 mar 15:57