Przekątna graniastosłupa prawidłowego czworokątnego ma długość 12 cm i tworzy z
Ania: Przekątna graniastosłupa prawidłowego czworokątnego ma długość 12 cm i tworzy z płaszczyzną
podstawy kąt 30 stopni. Oblicz V i Pc.
27 mar 15:07
27 mar 15:14
J: Szkoda czasu... czeka na gotowce.
27 mar 15:16
Ania: proszę, pomóżcie mi. Przyszło mi zrobić te zadania, a ja matme miałam 5 lat temu. nic nie
pamiętam, proszę.... a dla Was to pewnie pikuś
27 mar 15:20
dero2005:

D = 12
d = 6
√3
h =
√D2 − d2 = 6
P
c = 2a
2 + 4ah =
V = a
2*h =
27 mar 19:05