matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pewne trzy kolejne
Matejko:
pewne trzy kolejne
http://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=31&t=20763
dlaczego jak te trzy kolejne oznaczyłem a
n
−
2
a
n
−
1
i a
n
to nie wyszło? przecież to też są trzy kolejne
27 mar 13:57
Matejko:
27 mar 14:25
nocny marek:
n=1 wtedy masz a
−1
a ciągi to f określone na Naturalnych
!
27 mar 14:28
Matejko:
aha dzięki
27 mar 16:09