eżeli sin \alpha = \frac{3}{5} i \alpha i jest kątem ostrym to cos \alpha j
marcin.k3: Planimetria na piątek. Proszę o rozpisanie co z czym i do czego. Z jakich wzorów korzystano
itd.
| | 3 | |
Jeżeli sin α\alpha = |
| i \alpha i jest kątem ostrym to cos α\alpha jest równy: |
| | 5 | |
27 mar 06:24
J: | | 9 | | 16 | | 4 | |
sin2α + cos2α = 1 ⇔ cosα = √1 − sin2α ⇔ cosα = √1 − |
| = √ |
| = |
| |
| | 25 | | 25 | | 5 | |
27 mar 07:02
nocny marek:

| | x | |
wylicz x wówczas cosα= |
| |
| | 5 | |
27 mar 07:26
J: To jest tzw. "złoty trójkąt" , o bokach : 3 ,4 , 5 .
27 mar 08:00