matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pilne !
Laguna:
Wyznacz miarę kąta α, jeżeli: 2(sin³α+cos²α*sinα)=1
27 mar 00:12
Bogdan:
sinα przed nawias
27 mar 00:15
Eta:
Dokończę
dla kąta ostrego:
1
1
sinα(sin
2
α+cos
2
α)=
⇒sinα=
⇒α=30
o
2
2
Dobrej nocki Wszystkim
27 mar 00:58