matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
HELP!!! <ściana>
mikolaj:
POMOCY
! oblicz wartosc wyrazenia
SIN (−270 STOPNI) +TG (0 STOPNI
COS (−180 STOPNI) +SIN (270 STOPNI)
NIe wiem czy widac wiec tak: sin(−270 stopni)+tg(0stopni) podzielone przez cos(−180stopni)+sin (270stopni)
31 paź 19:10
godzio187:
sin(−270
o
)=sin90=1 tg(0
o
)=0 cos(−180
o
)=cos(180
o
)=−1 sin(270
o
)=−1
1+0
1
=−
−1−1
2
1 lis 00:15