HELP!!! <ściana>
mikolaj: POMOCY

!
oblicz wartosc wyrazenia
SIN (−270 STOPNI) +TG (0 STOPNICOS (−180 STOPNI) +SIN (270 STOPNI)
NIe wiem czy widac wiec tak:
sin(−270 stopni)+tg(0stopni) podzielone przez cos(−180stopni)+sin (270stopni)
31 paź 19:10
tim: sin(180+a) = −sina
sin(−a) = −sina
tg 0 = 0
cos(180+a) = −cosa
cos(−a) = cosa
sin(270+a) = −cosa
31 paź 19:15
mikolaj: dziekuje
31 paź 19:21
tim: Rozumiesz? O.o Jakbyś czegoś nie rozumiał, to napisz.
31 paź 19:21
mikolaj: nie rozumiem do konca rysowania wykresow funjcji trygonometrycznych.
ale z tym niestety nie da sie nic zrobic
31 paź 19:28
tim: To akurat trzeba wkuć
31 paź 19:28