matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
kwiatuszek:
1+tg
2
α = bd dalej że...
sin
2
α
1−cos
2
α
1 +
= 1 +
cos
2
α
cos
2
α
26 mar 22:28
Maslanek:
1
=1+tg
2
x
cos
2
x
26 mar 22:29
kwiatuszek:
ale jak....?
26 mar 22:32
pigor:
..., np. tak :
sin
2
α
cos
2
α
sin
2
α
1+tg
2
α=
1+
=
+
=
cos
2
α
cos
2
α
cos
2
α
cos
2
α+sin
2
α
1
=
=
i to tyle . ...
cos
2
α
cos
2
α
26 mar 22:36
kwiatuszek:
oo dziękuję bardzo
26 mar 22:39