wielomiany powtórka
kotek: Wykaż , że nierówność 2x4−4x2+3>0 jest spełniona przez każdą liczbę rzeczywistą x
26 mar 22:27
ICSP: 2x
4 − 4x
2 + 2 + 1 > 0
2(x
2 − 1)
2 + 1 > 0
i komentarz
26 mar 22:28
kotek: DZIĘKI
26 mar 22:43
pigor: ..., czyli zauważ, że ∀x∊R
2x4−4x2+3= 2(x
4−2x
2)+3= 2(x
4−2x
2+1−1)+3= 2(x
2−1)
2−2+3=
2(x2−1)2+1 >0
albo, inaczej, że
Δ= 16−4*2*6= −32< 0 i a=2 >0, więc jak to skomentujesz

...
26 mar 22:48
kotek: A JAK MAM?
26 mar 23:24
5-latek:

to jest wykres funkcji y= 2x
4−4x
2+3
27 mar 00:17
Eta:
Uwielbiam te Twoje "prostokątne " kratki"

Pozdrawiam
27 mar 00:32
5-latek: Dobry wieczor
Eta 
Pozdrawiam
27 mar 00:44