zadanie
michu: doszedłem do takiego wyniku i nie wiem co dalej

x
2−9x+(x−2)
2−4(x−2)=12
26 mar 21:11
ICSP: (x−2)2 = x2 − 4x + 4
26 mar 21:12
Uczę się: spotęguj nawias i wymnóż 4 z nawiasem, przenieś 12 na lewo i masz równanie kwadratowe
26 mar 21:12
Ajtek:
A skąd taki wynik się wziął. Podaj przykład wyjściowy.
26 mar 21:12
michu: x2−9x+(x−2)2−4(x−2)=12
26 mar 21:14
Piotr 10: no to daleko doszedłeś
26 mar 21:16
Uczę się: doszedłeś do takiego wyniku. przeciez to to samo

gotowca chcesz ?
26 mar 21:16
michu: #uczę się − czyli

już mi sie wszystko myli
26 mar 21:17
michu: kurcze nie to przepisałem na forum
26 mar 21:18
michu: jeżeli był byś tak miły
26 mar 21:20
Uczę się: nie jestem
26 mar 21:21
michu: szkoda, mi głowa już nie pracuje
26 mar 21:23
nocny marek: Podnieś do kwadratu i opuśc nawiasy , następnie poredukuj
26 mar 21:23
michu: doszedłem do takiego momentu :x2−x2−4x+4x=4−4 ?
26 mar 21:26
michu: to drugie to +x2
26 mar 21:26
nocny marek: O zapisz po kolei jak do tego doszedłeś.
26 mar 21:29
michu: wpisałem :
(x−2)2=x2−4x+4
x2−4x+4=x2−4x+4
dalej mi to wyszło ...
26 mar 21:31
nocny marek: 21:14 to jest zadanie Twoje?
26 mar 21:32
michu: tak
26 mar 21:36
nocny marek: to licz
26 mar 21:36