matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodne
krab:
Mianowicie y=sin(
x−1
x
) y=(
√
x
+1
√
x
−1)
2
y=
x
2
√
x
x
2
+2
y=
sin2x
1+cosx
y=cos5x(sin3x+1) y=
√
cos3x
y=(
1
√
x
+1)(
2
√
x
+
√
x
) y=
√
x+1
x+2
Z góry dziękuje!
26 mar 20:28
lolek:
(
√
x
)'=
1
2
√
x
[f(g(x)]'=f(g(x))'*g(x)' x
n
=nx
n−1
powinno starczyc
26 mar 20:39