matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dlaczego liczba p{3}^6 jest równa 27?
tumblr:
Dlaczego liczba
√
3
6
jest równa 27?
26 mar 19:56
Eta:
..= (3
6
)
1/2
= 3
3
=....
26 mar 19:57
Eta:
Można też tak:
√
3
6
=
√
3
2
*3
2
*3
2
=
√
9*9*9
= 3*3*3=.......
26 mar 19:58