POMOCY!!! PLANIMETRIA !!!
NMB:

POMOCY


Obwód trójkąta równoramiennego ABC jest równy (20+10 √3 ) cm. Punkt P jest środkiem odcinka BC,
a punkt R dzieli odcinek AB w stosunku 3:2. Oblicz pole trójkąta: a) PRB, b)ARC, c )APC.
26 mar 19:11
J: √81=√81*c*a*r*p powinno ci wyjść
26 mar 19:13
NMB: Dlaczego tak ? i do kórego to podpunktu

26 mar 19:15
J: Stosunek wygląda następująco
3:2= √81=√81*c*a*r*p :18p=4/3
26 mar 19:23
NMB: nie rozumiem
26 mar 19:29
J: wiesz wrzuć te zadanie na trudne.pl tam ci rozwiążą
26 mar 19:30