matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Obliczyć lim
ROB:
Obliczyć lim n→∞ a)a
n
=n ln(1+
e
n
) b) a
n
=(1+
1
n
)
2n
c) a
n
=(
2n+1
n−2
)
n
d) a
n
=
n
2
+n
2n
2
+1
n
e) a
n
=
ln(2
n
+e
n
)
n
31 paź 18:47