Darqs: Nie umie nigdzie znaleźć odpowiedzi. Mam nadzieję, że pomożecie. Muszę obliczyć pochodną
funkcji i stworzyć całkę. wzór: y=sin(x) * cos(x).
13 paź 09:01
pusty: ∫(x) = sin x *cos x ∫!(x) = cos x * (-sin x) = - sin x cosX
13 paź 11:19
Darqs: y=sin(x) * cos(x). Obliczyć pochodną tej funkcji. Mi wyszło -cos2(x) - sin2(x).

Sorki
za te pytanie...rozw. całki jest to 1 czy 2

. Jak to mam zapisać y= ∫sin x *cos x ?
13 paź 11:42
b.: pochodna
y' = cos2x - sin2x
13 paź 14:06
Darqs: ok już to rozumiem. Tak mi się wydaje, dzięki!
13 paź 20:04
Darqs:
13 paź 20:05