Układ równań
xwiksa: Sprawdź czy para liczb (2,3) jest rozwiązaniem układu równań:
{x−2y+4=0
{2x+3y−1=0
Jutro mam sprawdzian i chciałbym się dobrze przygotować, jest to proste i podstawowe zadanie,
ale kuleję z matematyki.. Proszę o pomoc..
26 mar 18:53
xwiksa: Chciałbym dodać że mi wyszło
{0=0
{0≠12
Czy tak ma być? Jeśli nie to mógłby ktoś podać wynik?
26 mar 18:54
Piotr:
podstaw i sprawdz
26 mar 18:54
Piotr:
tak ma byc
26 mar 18:55
xwiksa: Czyli jaka konkretnie powinna być odpowiedź. Że para liczb nie spełnia, tak? Jeśli by
spełniała, to przy jakim wyniku?
26 mar 18:59
Piotr:
tak, że nie spelnia.
0=0 w obu rownaniach
26 mar 19:02
xwiksa: Wielkie dzięki
26 mar 19:05
Piotr:
26 mar 19:06
xwiksa: Liczę na 2 z tego sprawdzianu... Mam tak tragicznego nauczyciela, a jeszcze robi sprawdziany z
kosmosu..
26 mar 19:09