jagodka271: ile istnieje 6−elementowych dowolnych ciągów ze zbioru {a,b,c,d,e,f}
26 mar 18:35
jagodka271: ?
26 mar 18:50
Uczę się: 6!
26 mar 18:54
jagodka271: jak to policzyc?
28 mar 16:56
Janek191:
6 ! = 1*2*3*4*5*6 = ...
28 mar 16:58
jagodka271: ale z którego wzoru?
28 mar 17:06
J: n! = 1*2*3* .......*n
28 mar 17:08
jagodka271: nie o to chodzi ale powiedz mi jeszcze jak bys obliczył to:
ile istnieje zbiorów 4−elementowych ze zbioru {a,b,c,d,e}
28 mar 17:18
J: To zależy, czy wyrazy mogą się powtarzać,czy nie.
28 mar 17:19
J: Zbiorów, czy ciągów ?
28 mar 17:21
28 mar 17:21
jagodka271: no wlasnie nie pisze i chodzi tu o zbiory... bede miec to na kolokwium
28 mar 17:22
28 mar 17:23
jagodka271: dzieki

*
28 mar 17:24