matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jagodka271:
ile istnieje: a) ciągów 5−elementowych ze zbioru {a, b, c, d} (ciąg nieróżnowartościowy) b) 6−elementowych dowolnych ciągów ze zbioru {a, b, c, d, e, f} c) zbiorów 4−elementowych ze zbioru {a, b, c, d, e}
26 mar 17:47
J:
a) = 4
5
b) = 6!
5
4
c) =
26 mar 17:59