Zadanko
Ada: Liczby −2 i 3 są rozwiązaniami rówmania x3+ax2+bx−6=0.Wyznacz współczynniki a i b. proszę o
pomoc.
26 mar 17:41
26 mar 17:41
Ada: było ale nawet nikt nie odpowiedział idioto
26 mar 17:46
J: Nie obrażaj ludzi. podałem Ci rozwiązanie na tacy... Dalej już radź sobie sama.Za bezczelność
nikt Ci nie pomoże
26 mar 17:49
Radek:
Idiotką to chyba jesteś Ty skoro nie umiesz zrobić takiego zadania.
26 mar 17:49
bezendu:
Ada odpuść sobie maturę.
26 mar 17:50
stary komuch:
... i to jest proste marnotrawstwo środków społecznie niezbędnych.
Doszło do tego, że licea i technika przyjmują każdego kto się tylko zgłosi.
Gdyby za szkołę trzeba było zapłacić Mama nie posłałaby Ady ... bo Ada jest
po prostu za tępa ... i średniego mieć nie musi. Posłałaby ją na przyuczenie do praczki.
może kucharki ...
26 mar 17:57
ob:
@stary komuch
26 mar 18:00
komentator: no niestety poziom z roku na rok jest inny ale trzeba zauważyć również,że uczniowie mają różne
uzdolnienia niekoniecznie matematyczne
26 mar 18:01
Bogdan: ha ha tępi jesteście cioty nawet nie potraficie rozwiązać tylko komentujecie haha masz
rozwiązanie Ada
(−2)³+(−2)²a+(−2)b−6=0
3³+3²a+3b−6=0
−8+4a−2b−6=0
27+9a+3b−6=0
4a−2b=14 *3
9a+3b=−21 *2
12a−6b=42
18a+6b=−42
30a=0 /30
a=0
4*0−2b=14
−2b=14 /(−2)
b=−7
26 mar 18:05
J: Debil...
26 mar 18:09
stary komuch:
...oj
komentator ... to szkoły (czytaj grono pedagogiczne + dyrektor) są do bani.
MARNOTRAWIĄ NASZE ŚRODKI + NIE CENIĄ SAMYCH SIEBIE.
Do szkoły średniej nie musi chodzić każdy

! A kultura ... o tym w szkole już dawno
zapomniano
... Ada to przykład. Nic dziwnego, że "belfrom" nakładają wiadra na głowy ...
26 mar 18:10
komentator: nie ma co narzekać czasy są inne,teraz wszystko jest praktycznie dostepne w sieci teraz powinno
uczyć w szkołach analizowania danych i czytania ze zrozumieniem i wybierania przydatnych
informacji
26 mar 18:14
bezendu: @J bardzo łagodnie określiłeś
26 mar 18:15
komentator: ha ha dobre J ciekawe czy jesteś dobry z innych dziedzin
26 mar 18:17