matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
justa:
5
0
26 mar 17:35
Radek:
1
26 mar 17:36
justa:
a jak to obliczyłeś?
26 mar 17:38
J:
n
0
= 1 dla każdego n
26 mar 17:40
justa:
Acha, no dzięki
Mam taką wspaniałą matematyczkę, że nawet tego nam wytłumaczyć nie raczyła
26 mar 17:42
J:
5!
5!
1
Można policzyć .... =
=
*1 =
= 1
5!*(5−0)!
5!
1
26 mar 17:44
Mila:
n
0
n!
n!
=
df
=
=1
0!*(n−0)!
1!*n!
26 mar 17:44
justa:
dzięki
26 mar 17:53