melka
melka: 1. pole kwadratu wpisanego w okrag o r=4cm jest rowne?
2. ciag (an) jest okreslony wzorem an=(−3)n razy (9−n2) dla n≥1. wynika stad, ze a3=?
31 paź 18:44
melka: ?
31 paź 18:54
melka: wie ktos?
31 paź 19:04
tim:

r koła = pół przekątnej kwadratu
r = a
√2/2
Oblicz a
2.
31 paź 19:06
tim: Podstaw do wzoru ogólnego za n = 3 i wylicz.
31 paź 19:07
Dynia: tak
31 paź 19:09
melka: tylko jak...
31 paź 19:09
melka: tylko jak...
31 paź 19:09
Dynia: heh tim wyprzedził
31 paź 19:10
melka: czemu 3?
31 paź 19:11
tim: a3 = an n = 3 ... −.−'
31 paź 19:17
Dynia: heh tim wyprzedził
31 paź 19:18
tim: Ok, to doprowadź melkę do końca.
31 paź 19:19
melka: nie musze wszystkiego rozumiec −.−
31 paź 19:19
tim: Dlatego właśnie powinnaś sie uczyć, szczególnie, że piszesz próbną maturę... Zamiast wcześniej
systematycznie, to tydzień przed egzaminem/..
31 paź 19:21
melka: moze sie uczylam, moze nie jestem orlem z majcy? ;>
31 paź 19:22
tim: Nie kady jest, ja to rozumiem, chodzę z takimi "super orłami" do klasy

, ale podstawowe
informacje powinno się pamiętać... Już nic nie mówię.
31 paź 19:26
melka: zebym ja Cie nie spytala podstawowych wiadomosci np z angielskiego
31 paź 19:37
tim: A proszę
31 paź 19:38
melka: To musi byc koniec 1 czesci wystepu. Co sie teraz stanie?
31 paź 19:45
tim: A co byś chciała?
31 paź 19:47
melka: oj, nie zrozumilales mnie, chcialam, bys uzyl odpowiedneigo czasu do zdania i je
przetlumaczyl...
31 paź 19:48
tim: This must be end of the first part of the performance. What will happen now?
31 paź 19:51
tim: Przeczytałem co innego
31 paź 19:52
melka: zlę

wht happens now?*
31 paź 19:53
tim: Zależy w jakim kontekście

. Do opisywania przyszłości możemy użyć czterech czasów i formy
zdaniowej.
31 paź 19:54
tim: czterech podstawowych
31 paź 19:54
tim: Nie wnikam co w liceum
31 paź 19:54
melka: nie, to sie bierze w gim.
31 paź 19:55
tim: Co się bierze?

Skąd wiesz, że coś sie bierze?
31 paź 19:56
melka: nie to, co myslisz
31 paź 19:59
tim: Nie wiem co wy w liceum bierzecie, ale my w gimnazjum same witaminki
31 paź 20:00
melka: lol, czlowieku, ale pierdolisz
31 paź 20:03