matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
Ania:
zad 1.Rozkład prawdopodobieństwa podany jest w tabeli : wi 1 2 3 4
1
1
1
6
pi
5
3
15
15
oblicz prawdopodobieństwo wylosowania nieparzystej liczby oczek
3
zad 2. wiemy że P(A)=
4
1
P(A∩B)=
5
1
P(A∪B)=
3
Oblicz P(A')
26 mar 17:16