a
ja:

rysunekw pewnej klasie przeprowadzono test z matematyki a oto wyniki testu a) oblicz srednia
arytmetyczna ocen b) oblicz wariancje i odchylenie standardowe otrzymanych ocen. wynik podaj
do 0.01 c)oblicz ilu uczniow otrzymalo ocene wyzsza od sredniej d) wyznacz mediane otrzymanych
ocen
pomoże mi ktos w rozwiazaniu tego zadania
26 mar 16:25
ja: pomoze mi ktos w tym zadaniu ?
27 mar 09:22
wredulus_pospolitus:
Dajesz analogiczne zadanie ... i ponownie nie potrafisz nawet średniej ocen wyliczyć
27 mar 09:23
ja: srednia ocen to 15/5 =3
ale nie wiem czy dobrze zrozumiałam i czy nie trzeba czasem tak
1x2+2x6+3x6+4x8+5x4 =84 / 5 = 16,8
27 mar 09:38
wredulus_pospolitus:
@ja ... pomijając fakt, że średnią ocen chyba w szkole czasami sobie liczysz, więc powinnaś
wiedzieć jak to się robi ... to pomyśl − co to jest za ocena 16.8

Dostałaś kiedyś ocenę np.
15
27 mar 10:03
Dominik: no to jaka bedzie wariancja skoro odchylenie wychodzi 2 ?
i jak obliczyc uczniow ktorzy otrzymali wysza ocene od sredniej
27 mar 10:46
Ja: wlasnie nie wiem , jestem w martwym pkt , a nikt nie che naprowadzic nawet
27 mar 11:03