Jeśli mam delte na minusie to nie obliczam x1, x2?
DDEEEEEER: Jeśli mam delte na minusie to nie obliczam x1, x2?
26 mar 16:25
nocny marek: Włącz myślenie !
Policz √Δ=√−4 istnieje w zbiorze liczb rzeczywistych?
26 mar 16:27
DDEEEEEER: ale jeśli mam −96 to nie obliczm tak?
26 mar 16:31
DDEEEEEER: i jeszcze jeśli mam w funkcji x2 to jest jako jedno rozwiązanie
26 mar 16:33
WW: Pokaż to równanie kwadratowe
26 mar 16:34
DDEEEEEER: x2 + 14x − 73=0
26 mar 16:35
nocny marek: Δ= licz
26 mar 16:36
DDEEEEEER: obliczyłem Δ=−96
26 mar 16:37
WW: Tutaj Δ>0
26 mar 16:37
WW: Δ=142−4*1*(−73)
Δ=196+292
Δ=488
26 mar 16:38
DDEEEEEER: znak zostawiłem, dzięki za poprawienie
26 mar 16:40
DDEEEEEER: x2=0 też jest jako trzecie równanie?
26 mar 16:41
nocny marek: O czym Ty piszesz jakie trzecie równanie?
x2=0 jest równaniem!
26 mar 16:43
DDEEEEEER: OK, Dzięki
26 mar 16:45