Pytanie do Triviala
Oleq: Pytanie do Trivial'a: Trivial miales na studiach taki przedmiot jak podstawy automatyki? Jezeli
tak to powiedz czy go ogarniales
26 mar 11:48
Trivial: Nie miałem, ale patrząc po przykładowych zagadnieniach to bez problemu do ogarnięcia.
26 mar 13:00
Oleq: Trivial korzystajac z okazji ze odpisales mozesz mi powiedziec jak sie uczysz. Bardziej
skupiasz sie na rzeczach przydatnych(Nie chodzi mi tu o przedmioty na studiach), a przedmioty
na studiach byle zeby zaliczy? Czy moze masz mozliwosc pogodzic obie te rzeczy czyli rowijasz
sie w tym co chcialbys robic oraz przykladasz sie do studiow.
Pytam bo na moich studiach strasznie cisna, wsrod wykladowow panuje opinia ze jak nie umiesz
ich przedmiotu to jests tepy nie dasz sobie redy itp.
Dlatego mam mieszane uczycia i nie wem co robic czy rozwijac sie uczac sie programowania(bo
chcialbym byc pogramista w przyszlosci) czy narazie olac to i skupic sie tylko na studiach. Bo
powiem ci szczerze ze raczej ciezko by mi bylo te dwie rzeczy pogodzic
Z gory dzieki za odpowiedz
26 mar 13:45
daras: ja się prawie niczego nie uczyłem, bo większość, jak słusznie uznałem, była nieprzydatna, za to
grałem w brydża i miałem słabość do r−ń rózniczkowych i to się przydało

przyłożyłem się za
to do pracy mgr bo była ciekawa i chciałem coś przydatnego zostawić po sobie dla potomnych
26 mar 14:23
daras: sry, że się wciąłem w temat
26 mar 14:23
Trivial:
Skupiam się na rzeczach, które mnie interesują (chyba oczywiste...

). Przedmioty, które
mnie nie ciekawią schodzą na dalszy plan, a że jakoś specjalnie z nich nie cisną to problemów
ze zdaniem nie ma.
Dlaczego nie możesz pogodzić programowania ze studiami? Studiujesz coś innego niż informatykę?
26 mar 14:28
Trivial: daras, ja lubię wszelkie projekty. Zawsze można coś ciekawego napisać.
26 mar 14:30
Arek: @daras nie szkodzi fajnie jak ktos sie podzieli swoim doswiadczeniem.
Akurat poszedlem na studia ktore skladaja sie z 3 specjalizacji w tym informatyka i pech chcial
ze programowanie juz dawno sie skonczylo i teraz musze sie meczyc z przedmiotami nie
zwiazanymi z informatyka. Nie moge pogodzic tych dwoch rzeczy z racji tego iz wracam pozno z
uczelni zawsze jest do zrobienia jakies sprawozdanie czy tam nauczenie sie czegos na nastepny
dzien i gdybym na tym mial sie skupic to na zainteresowania juz nie starczyloby czasu. Kurde
nie wiem moze ty masz taki mozg ze lapiesz wszystko w locie ja niestety musialbym troche nad
tym posiedziec zwlaszcza ze mnie to kompletnie nie interesuje i wydaje sie bezuzyteczne. Nie
wiem czemu pisze szukam po prostu ktogos by mi jakos nakreslil droge lub podzielil sie wlasnym
doswiadczeniem. Padlo na ciebie bo bardzo mi w pamieci utkwiles rozwiazujac zadania gdy
jeszcze do matury sie przygotowywalem
26 mar 17:45
Arek: sry za Arka pisze z innego komputera
26 mar 17:45