matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:/
aerosmith:
Równanie wielomianowe
2x
3
+2x
2
−12x=0 x(2x
2
+2x)−12=0 I co dalej? Proszę o pomoc
26 mar 09:25
nocny marek:
masz źle x (2x
2
+2x−12)=0 lub2x=0 lub x
2
+x−6=0
26 mar 09:26
Tadeusz:
... nie wierzę −:(
26 mar 09:27