matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
Zuzol:
Dane są wielomiany w(x)=x−6, g(x)=2x
3
+bx+2c, h(x)=2x
3
−3x+ax
2
+3. Wyznacz współczynniki a, b, c tak, aby g(x)−w(x)=h(x)
25 mar 22:15
ja:
wykonaj wskazane działania i porównaj współczynniki przy odpowiednich potęgach
25 mar 22:17