matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
hm
Barry:
Oblicz pole deltoidu ABCD, wiedząc, że jeden z jego kątów mam miarę 60 stopni, a promień okręgu opisanego na tym deltoidzie ma długość 6cm
25 mar 21:53
Mila:
BD=2*R=12 ΔDOC − Δrównoboczny o boku 6.
6
√
3
EC=
=3
√
3
2
P=3
√
3
*12 P=36
√
3
25 mar 22:17