matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz współrzędne końca wektora AB wiedząc że dane u góry
asiek:
wektor AB=[7,5] i A=(2,3)
25 mar 21:14
52:
B(x
B
,y
B
) A(x
A
,y
A
) A(2,3) AB=[7,5]=[x
B
−x
A
,y
B
−y
A
]
25 mar 21:30