matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrazania wymierne
mat :
Rozwiązaniem równania 2x+2x=x+1 jest zbiór ...... ? kurcze wychodzi mi 0.5 tylko...a to ma być zbiór liczb nwm co robie zle
25 mar 19:58
Piotr:
a gdzie to wyrazenie wymierne ? Twoje : 3x = 1 x = 1/3
25 mar 20:06